Tuesday, March 22, 2011

Ura za Zemljo 2011

Osnovna šola Frankolovo skupaj s Poslovno-komercialno šolo Celje sodeluje v projektu Ura za Zemljo ali Earth Hour. Že v lanskem letu smo Slovenijo prvič tudi uradno vključili v projekt Ura za Zemljo.

Earth Hour ali Ura za Zemljo je globalna pobuda proti podnebnim spremembam, ki jo je leta 2007 pričela organizacija WWF Avstralija. V aktivnosti je takrat sodelovalo mesto Sydny, kjer je za eno uro luči ugasnilo 2,2 milijona ljudi. V letu 2010 je v akciji po celem svetu sodelovalo že več kot 4500 mest v 128 državah.

V letošnjem letu bo Ura za Zemljo v soboto, 26. marca, v času med 20.30 in 21.30. V tisočih mestih po svetu bodo ugasnili luči in ob svečah pripravili različne prireditve.

Ura za Zemljo je tako v nekaj letih prerasla iz lokalnega v globalni dogodek, ki ga s simbolno gesto podpira vedno več ljudi. Organizatorji projekta se zavedamo, da je ena ura namenjena Zemlji, premalo. Potrebne bi bile konkretne politične in zakonodajne spremembe, da bomo lahko kos izzivom, ki jih zahtevajo podnebne spremembe. Zavedamo se, da je naš prispevek za boljše okolje le delček v mozaiku, vendar lahko s skupnimi močmi ta delček spremenimo v celoto.

Spoštovane Slovenke in Slovenci pridružite se projektu Ura za Zemljo tudi vi!


Več podatkov lahko dobite na uradni spletni strani Ure za Zemljo ali Earth Hour.


Mentorice projekta:
jožica Apšner, Alenka Pavlin, Savina Četina Žuraj

No comments:

Post a Comment