Saturday, March 26, 2011

Danes je Ura za Zemljo

Danes med 20.30 in 21.30 zvečer, po lokalnem času, ugasnite luči skupaj z 134 državami po svetu tudi vi!

V letošnjem letu se bo Uri za Zemljo pridružilo tudi devet naših občin: MO Maribor, MO Celje, MO Murska Sobota, MO Velenje, MO Ptuj, občine Pivka, Šentjur, Vojnik in Šoštanj. Tako bodo danes v temi številni slovenski kulturno-zgodovinski objekti in ulice, med njimi Velenjski grad, šaleški grad, Trg zmage v Murski Soboti, Celjski grad, cerkve na območju Šentjurja, trg v Vojiku, preko 20 ulic v Mariboru ... V temi pa bodo tudi številne svetovno znane kulturno-zgodovinske stavbe: Eiffelov stolp, London Eye in Big Ben, hotel Burj al Arab, akropola v Atenah, Niagarski in Viktorijini slapovi, najvišja stavba na svetu Burg Khalife v Dubaju...

K sodelovanju v Uri za Zemljo je letos pozval tudi generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Mun. "Izkoristimo 60 minut teme, da pomagamo svetu, da vidi svetlobo."

Organizatorji se zavedamo, da je ena ura majhen prispevek, glede na celo leto, vendar želimo predvsem povečati ozaveščenost o ekološki kiatastrofi, ki nam grozi, če ne bomo ničesar spremenili in hkrati opozorili oblasti, da so strožji ekološki ukrepi nujno potrebni.

Skrajni čas je, da se začnemo zavedati pomena spodnje misli:

"Zemlja ni tvoja, ni moja. Dana nam je na posodo. Da pridemo, se srečamo in gremo."


No comments:

Post a Comment