Thursday, March 25, 2010

Ura za Zemljo v Mestni občini Celje

Mestna občina Celje je prva slovenska občina, ki je na pobudo Poslovno-komercialne šole Celje, tudi uradno pristopila k projektu Ura za Zemljo. V znak podpore projektu bodo izključili javno razsvetljavo na Prešernovi in Stanetovi ulici. Izklopljene bodo tudi osvetlitve Mestne občine Celje, Starega gradu, Celjskega doma, Marijine cerkve, Muzeja novejše zgodovine Celje, Knežjega dvorca in Osrednje knjižnice Celje.

Skupaj bo izklopljenih 100 svetilk javne razsvetljave ter reflektorji in luči za zunanje osvetljevanje objektov in trgov. Priključna moč vseh izklopljenih svetlobnih virov znaša približno 8 kW.

»Mestna občina Celje se je z veseljem odzvala tej okoljevarstveni pobudi in izvedla vse potrebne aktivnosti, da je kot prva slovenska občina uradno pristopila k projektu. Občanke in občane ob tej priložnosti pozivam, da tudi na svojih domovih in drugod na ta dan za eno uro ugasnejo luči in s simbolno gesto pokažejo odgovornost, da nam ni vseeno za naš planet« o projektu Ura za Zemljo dodaja župan Bojan Šrot.

Na Poslovno-komercialni šoli smo veseli odziva Mestne občine Celje in gospoda župana Bojana Šrota.

Jožica Apšner

No comments:

Post a Comment